Yale pentru uşi termopan-siguranță la standarde înalte

0

Yala este un mecanism mecanism de închidere care se poate monta la o ușă și care prezintă un mare grad de siguranță. Termopanul este un ansamblu etanș format din două geamuri de sticlă, între care se introduce aer uscat sau anumite gaze rare (argon sau kripton). Până aici probabil nimic nou. Ce legătură au însă aceste două obiecte? E simplu, dacă aţi ales să utilizaţi uşi de tip termopan, trebuie să ştiţi că alegerea unui mecanism de închidere de calitate, dar şi corespunzător este la fel de importantă ca şi procesul alegerii uşii în sine. Uşile termopan oferă o multitudine de avantaje: oferă izolare termică şi fonică, oferă posibilităţi de design deosebit şi au durată mare de viaţă. Toate acestea însă pot fi în zadar dacă nu sunt combinate cu un sistem de închidere rezistent şi complex. Yalele pentru uşi termopane sunt ideale pentru uşile cu tâmplărie termoizolantă care se pot monta pe uşi din PVC sau pe cele din aluminiu. Pentru acest gen de uşi se pot folosi yale electrice, yale electromagnetice sau yale mecanice care pot fi aplicate pe uşile din termopan. Este important ca aceste sisteme să reziste la mişcările de închidere-deschidere, dar şi la cele antigăurire, ţinând cont de faptul că acest tip de uşi se pot sparge uşor de către hoţi. Printre yalele pentru termopan ce pot preveni acest lucru se numără:

incuietrori electromegnetice ieftine pentru usi termopane

Încuietori electromagnetice pentru termopane

Yală aplicată mecanică 8010 se utilizează la uşile de la intrare cu cadru îngust şi pentru uşile din sticlă şi este întâlnită şi la uşile cu geam termopan cu tâmplărie PVC, aluminiu sau lemn unde rama este mai îngusta, spre exemplu în magazine sau instituţii. Mecanismul se activează din cu o cheie din exterior, iar din interior cu un buton rotativ. Exista şi varianta cu tijă de siguranţă suplimentară sau varianta cu cheie pe interior. Piedica acestui sistem este de 45 mm, yala rezistă la o tonă de forţă, butucul de yală este cu cinci pini, se închide cu două rotiri de cheie. Yala beneficiază de placă de protecţie are rol antiefracţie crescut şi cilindrul este protejat împotriva găuriri sau smulgerii.

Yala aplicată electrică pentru poarta de exterior Viro ce se poate utiliza pe poţi în exteriorul casei. Yala poate fi manuală, automatizată şi interschimbabilă cu yale electrice. Instalarea acestora se poate face pe vertical şi pe orizontal. Intrarea este reglabilă de la 50 la 80 de mm printr-o simplă operaţie datorită unei cheiţe în formă de „L” cu cap hexagonal ce există în dotare. Are funcţie de serviciu datorită impulsului electric, iar încuietoarea este predispusă pentru deschidere şi se închide doar după ce poarta sau uşa a fost deschisă şi închisă. În plus aceasta are şi o funcţie de siguranţă ce poate fi acţionată prin înlăturarea unui particular din interiorul încuietorii, iar deschiderea se va face numai dacă concomitent impulsului electric se exercita o presiune manuală sau automatică asupra uşii sau porţii.

Yale ieftine aplicate pentru usi termopane

Yale electrice aplicate pentru usi termopane ieftine

Încuietorile electromagnetice frontal scurt cu zăvor simetric sunt un model de yală electromagnetică îngropată. Ea se mai numeşte şi zăvor electric sau zăvor electromagnetic. Acest model se utilizează şi la porţi de exterior şi se fixează pe partea fixă a porţii. Funcţionează prin deschiderea yalei electromagnetice prin apăsare de buton din interior sau prin introducerea cheii în cilindrul broaştei de pe uşă. Este cea mai utilă la intrările în curte sau în bloc. Are opţiunea de a putea fi folosită cu amortizor la uşă. Şi această încuietoare beneficiază de o deschidere permanentă sau controlată.

O gamă variată de yale pentru uşi de tipul celor descrise mai sus se găsesc pe yala.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (26 votes cast)
Yale pentru uşi termopan-siguranță la standarde înalte, 4.9 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor