Arcuri amortizoare pentru uşi – linişte, confort, siguranţă

0

Probabil vă întrebaţi de ce este important un amortizor pentru uşă. Pentru a afla acest lucru trebuie să ştiţi care este mai exact rolul acestuia. Un arc de amortizare pentru uşă este un aparat mecanic ce închide o uşă în general după ce cineva o deschide, sau după ce a fost deschisă automat. Pentru a-l alege pe cel potrivit trebuie să ştiţi că există mai multe consideraţii de luat în seamă printre care: forţa de deschidere, controlul asupra închiderii, durabilitate, capacitatea de protecţie în cazul vandalismului şi estetica. Probabil că cele mai multe arcuri amortizoare pe care le-aţi văzut sunt de suprafaţă. Acestea includ un braţ obişnuit, un braţ lateral şi unul paralel. Care sunt avantajele acestuia? În primul rând uşa nu se trânteşte, în al doilea rând ajută uşa să izoleze fonic, închide uşa pentru scopuri de siguranţă şi intimitate. Amortizorul este favorabil şi în cazul condiţiilor meteo nefavorabile când uşa poate fi trântită de vânt şi poate chiar şi să rănească pe cineva. El este folositor şi în cazul incendiului când uşa trebuie să fie neapărat închisă pentru ca focul să nu se extindă. Dacă v-aţi convins că aveţi nevoie de un amortizor puteţi alege dintre următoarele:

Arc ieftin amortizor pentru usa

Arc amortizor ieftin pentru usa

Arc amortizor aerodinamic „Viro air” poate fi montat la uşi din lemn sau din metal (de dreapta sau de stânga) şi pot fi instalate pe uşa (montaj standard) sau pe tocul uşii (montaj invers). Acest tip de amortizoare se pot folosi in tandem cu bare transversale, lanţuri de siguranţă, yale mecanice, yale electrice şi yale electromagnetice. Corpul este monobloc din aluminiu vopsit, de culoare gri. Braţul: este din otel ce permite o mişcare de 80 mm. Acesta dispune şi de valve de reglaj: al vitezei de închidere şi viteza loviturii finale. Valvele sunt uşor accesibile din exterior chiar dacă automatizorul este deja montat. Mecanismul este bazat pe următoarele: funcţionarea hidraulică nu are nevoie de schimbarea periodică a uleiului, nu are nevoie de întreţinere; punctul de oprire este reglabil, (în variantele în care este prevăzut) cu ajutorul unui dispozitiv intern. Poziţia în care este posibilă obţinerea manuală a punctului de închidere, poate fi cuprinsa între cele de 90° şi unghiul de maximă deschidere a uşii.

Amortizoarele cu arc ABUS 9603 sunt utile pentru uşile frontale şi uşile de apartamente. Ele rezista cu succes în aer liber atât la razele soarelui cât şi la îngheţ iarna, uşa funcţionând perfect în orice condiţii. Acest amortizor de uşă de la Abus este folosit în special la uşile de magazine, depozite, instituţii de lăţime mai mare; se comporta exemplar zeci de ani de zile fără service şi necesită doar decât întreţinere prin ungere odată la câţiva ani. Acestea sunt potrivite pentru uşi cu lăţime de până la 1,4 m.

Arc amortizor ieftin pentru usa

Arc ieftin amortizor pentru usa

Amortizor cu arc ABUS 8603 se foloseşte la uşile frontale şi la uşile de apartamente. Acesta rezistă cu succes în aer liber atât la razele soarelui cât şi la îngheţ iarna, uşa funcţionând perfect în orice condiţii. Amortizorul este util pentru uşile de până la 1,1 m. Puterea de închidere individuală este ajustabilă. Viteza de închidere poate fi ajustata cu ajutorul regulatorului cu valvă. Uşa se poate deschide până la 180°.

Mai multe amortizoare cu arc pentru uşă se găsesc pe yala.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (26 votes cast)
Arcuri amortizoare pentru uşi - linişte, confort, siguranţă, 4.8 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor