Yale uşi de lemn, iar siguranţa casei tale nu va fi compromisă

0

Când ne gândim la securitatea uşilor ne gândim că aceasta poate fi încălcată de hoţii care devin din ce în ce mai pricepuţi. Aceştia îşi încearcă norocul pe la toate uşile începând de la cea din faţă şi continuând cu uşile laterale, cu cele din spate sau cu cele de la garaj. Aceste de uşi pot fi din metal, de lemn sau în panel. Cei care au uşi de lemn sunt norocoşi pentru că testele au dovedit că în general uşile cedează la forţă, însă cele de lemn rezistă mai mult decât toate la presiune. Chiar şi aşa, o uşă rezistentă nu este suficientă pentru a asigura securitatea unei case întregi. Există o multitudine de metode ce pot fi folosite la această securizare, metode precum alarme, dispozitive de oprire, dispozitive de întărire a uşii, lanţuri pentru uşi, vizoare sau alte metode de intimidare a hoţilor. Însă toate acestea nu-şi au rostul dacă sistemul de închidere al uşii nu este de calitate sau este nepotrivit pentru tipul de uşă deţinută de utilizator. Spre exemplu pentru uşile de lemn se pot utiliza yale aplicate sau yale îngropate ce sporesc siguranţa uşii. Acestea pot fi şi electrice sau electromagnetice. Printre cele de calitate se disting:

yala ieftina pentru porti si usi de lemn

Yala electrica pentru porti de lemn ieftina

Încuietorile electrice Viro V97 pentru uşi cu deschidere spre exterior au fost concepute pentru a putea fi aplicate pe uşi, porţi şi portiţe şi interne şi externe cu deschidere spre exterior. Această cerinţă trebuie îndeplinită atunci când poarta sau portiţa este situată pe un loc în urcare şi este întâlnită şi atunci când normele de siguranţă prevăd o ieşire în caz de urgenţă spre exterior. Caracteristicile şi finisajul variantelor vopsite sunt ideale pentru uşi şi porţi din lemn iar cele zincate pentru uşi, porţi şi portiţe din metal, chiar şi in ambient cu o clima variată. Voltajul acestei încuietori este standard de 12V. Cutia acestei încuietori este din oţel zincat. Mânerul de prindere este din nailon, la fel ca şi veriga cilindrului. Zăvorul superior este din alamă masivă ce se autoblochează atunci când încuietoarea este închisă. Expulsorul, din oţel nichelat, este separat de zăvor pentru a garanta funcţionarea încuietorii în cazul in care au loc mişcări verticale (ce pot fi cauzate de existenţa unei clime variate) dintre încuietoare şi contradeschidere. Butucii sunt din alamă masivă. 

Încuietoare electromagnetică frontal lung cu zăvor simetric este un model de yală electromagnetică îngropată. Aceasta mai poartă şi numele de zăvor electric sau zăvor electromagnetic îngropat. Aceasta se foloseşte la porţi de exterior şi se fixează pe partea fixă a porţii, adică pe tocul uşii şi se frezează în interior. Aceasta se introduce şi se fixează în şuruburi. Această încuietoare electromagnetică funcţionează prin deschiderea yalei electromagnetice prin apăsare de buton din interior sau prin introducerea cheii în cilindrul broaştei de pe uşă. Acesta se poate folosi la intrările în curte sau în bloc.

incuietoare electromagnetica cu zavor simetric ieftina

Incuietoare electromagnetice usi de lemn ieftine

Yala electrică aplicată cu buton Viro V05 este un model de yală electrică V05 cu buton ce poate fi montat la uşi, poţi şi portiţe şi sunt interschimbabile cu cele mai multe dintre modele din comerţ. Cu toate acestea, caracteristicile şi finisajul acestor încuietori le fac ideale pentru uşi şi porţi din lemn de interior. Aceste yale pentru uşi de lemn necesită o montare orizontală. Bobina acesteia este dublă substituibilă: rezistentă în timp. Cutia este monobloc din oţel vopsit, capacul extern din oţel vopsit, cilindri sunt din alamă masiva, la fel ca zăvorul ce se autoblochează când yala electrică este închisă.

Mai multe yale pentru uşi de lemn şi mai multe date despre ele se află pe yala.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (24 votes cast)
Yale uşi de lemn, iar siguranţa casei tale nu va fi compromisă, 4.9 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor